Monday, 14 November 2011

Owh Candy Bag...

Saalam...
Yuuhuuuuu.... Candy bag? Yeap, 1 of D.I.Y items dalam list kat tepi tu. Sekarang ni sudah in progress, alhamdulillah. Total nak buat sume dalam 1500 pcs (omg, si Sarah ni gila ke???!). Yes, I am. (><) hehe.. Itulah jumlah yg Sarah nak buat.

Kenapa Sarah begitu cekang? Ha, 1st ofcos la nak save budget kan. 2nd is satisfaction. I like this craft thingy actually. Sarah mmg da buat kira2 betul2 da.. Sebenarnya kita ni kena positive je. Kalau semua buat awal, inshaallah mmg sempat.

Sarah start buat ni dalam awal oktober. Sarah dah divide da. If Sarah nak siapkan sume dalam masa kurang 2 bulan (which still left 1 month for me to rest before my big day), Sarah hanya perlu buat 25 bag sahaja sehari. See? Sikit je kan?

Lagi pun yg Sarah nak buat ni mmg yg simple2 je. The idea comes from Majalah Pesona Pengantin (ha, rugi kau tak beli, macam2 aku dapat dari majalah ni). Sarah sebenarnya mmg pembaca tetap majalah ni dan encik tunang adalah my supplier, haha... (Thanks  u...).

So ini adalah sipi2 dari my kerja..

..Cut them off into pieces; must have same length..

..Ni kaler biru punya. Lps potong tu kena bukak twisted paper tu..

..Ni asalnya sebelum diapa-apakan. Rolled and twisted.. 

..Inilah candy bag tu. Ikat dgn kain cotton. Ikut theme; blue and pink (><)..

Sekarang ni da ada dalam 1000 pcs da yang siap. Another 500 tak dapat jalan ari tu coz kaler yg Sarah nak tu papernya da abish. Kena tunggu order sampai. Tapi da jumpa kat kedai laen n ni baru nak sambung. Kalau tak da ciap pun taw...huhu.. Ok la, tu je nak cakap.. Daaaaaaa..

5 comments:

  1. Power2 sarah. Dats y I love u baby!

    ReplyDelete
  2. hahaha. rajin mutek. Faqt jgn harap dia nak baca blog Aten :P

    ReplyDelete